назад
22.08.18

На Чернігівщині відбувся тренінг «Розвиток ініціатив у сфері безпеки»

39950283 1693100070787274 6821034225035116544 n22 серпня 2018 року відбувся тренінг «Розвиток ініціатив у сфері безпеки», організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та за сприяння ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

Участь у заході взяла Олена Приходько -начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги .

Учасниками тренінгу були представники громадських правозахисних організацій, патрульної, превентивної поліції, студенти Державної пенітенціарної академії, тощо.

Тренером виступала Уляна Шадська – керівник програми щодо посилення безпеки громади, шляхом взаємодії населення і поліції (Community policing) Експертного центру з прав людини (м.Київ).

Під час тренінгу були висвітлені стандарти «Community policing» в Україні та за кордоном, а також надані практичні навички щодо безпеки громад,її ролі у формуванні політики безпеки за місцем проживання;повноваження та обов’язки поліції щодо взаємодії з населенням (Community Policing); роль органів місцевого самоврядування у створенні умов безпеки та правопорядку;український та міжнародний досвід ініціатив (проектів) у сфері безпеки; розробка спільних проектів (ініціатив) громади та поліції для вирішення проблем безпеки (Community Policing).

За результатами тренінгу учасники обмінялися власним практичним досвідом, здобули нові знання, обговорили ініціативи громади та поліції для вирішення проблем безпеки в місті Чернігові.

Захід організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».