назад
25.09.16

На Дніпропетровщині відкрито 20 бюро правової допомоги

216 вересня в інформаційному агентстві «МОСТ-ДНІПРО» відбулася прес-конференція на тему «Які послуги мешканці Дніпропетровської області зможуть отримати в бюро правової допомоги?», під час якої громадськості розповіли про новостворені в області 20-ть бюро правової допомоги, їх роботу, та які послуги мешканцям області доступні в бюро.

У прес-конференції взяли участь:
– Перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Дніпропетровській області Ольга Захарова;
– Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області Людмила Яцуба.

Ольга Захарова нагадала присутнім , що в Дніпропетровській області  з 1 вересня 2016  розпочали роботу  20 бюро правової допомоги, куди може звернутися  кожен житель регіону та  безкоштовно отримати правову консультацію.

 «Бюро правової допомоги в Дніпропетровській області та в цілому по Україні запрацювали  в повному обсязі. На сьогоднішній день на території Дніпропетровської області функціонує 20 бюро правової допомоги, які є структурними підрозділами 8 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної  правової допомоги. Місія бюро – надання якісної правової допомоги жителям віддалених районів області, а також  жителям невеликих сіл і селищ  Дніпропетровської області. Якісна правова допомога надається фахівцями, які пройшли відкритий конкурс і залучені до роботи в  бюро, виходячи з не лише  відповідності кваліфікаційним вимогам, а й при наявності бажання надавати реальну допомогу незахищеним верствам суспільства», – зазначила Ольга Захарова.

Бюро з надання правової допомоги створені з метою підвищення рівня правової обізнаності мешканців сільської місцевості та селищ міського типу, отримання юридичних консультацій з питань соціального забезпечення, спадкового, сімейного, медичного, трудового, адміністративного, земельного, договірного, житлового права та проблеми виконання судових рішень.

Так, кожен громадянин, який звернеться до бюро правової допомоги, зможе отримати юридичну консультацію кваліфікованих працівників в галузі права, а також  матиме доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України. У випадкуприналежності громадянина до категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, визначених чинним законодавством,  він також матиме право через бюро отримати доступ  до адвокатських послуг та представлення його інтересів у суді за окремими видами спорів.

Більш детально про категорії питань, з якими звертаються громадяни до бюро правової допомоги та яка загальна кількість таких звернень  розповіла Людмила Яцуба : «На сьогоднішній день в Бюро правової допомоги звернулося близько 500 людей з різних питань, серед них  найбільшу групу звернень становили питання соціального захисту –  101 особа , на другому місці – складання і розірвання договорів в галузях спадкового і  сімейного права (зазвичай питання стосувалися розірвання шлюбу та аліментів) – 80 і 70 осіб відповідно, піднімалися питання  щодо укладення/розірвання договорів оренди , поставлено багато  питань, пов’язаних із земельними правовідносинами та  оформленням субсидій ».

Адреси діючих новостворених бюро правової допомоги можна переглянути тут

{gallery}news/201609/16092016{/gallery}