назад

На Донеччині бюро правової допомоги підбили підсумки першого року діяльності

  Протягом тижня з 4 по 8 вересня 2017 року на Донеччині святкували першу річницю діяльності бюро правової допомоги в Україні. Фахівці бюро провели ряд інформаційних заходів, де відзвітували перед громадою про діяльність протягом першого року роботи.

Учасниками 9 тематичних круглих столів, що відбулись у північній частині Донецької області, стали представники органів місцевої влади, партнерських установ та організацій. Під час заходів працівники бюро розповідали про історію розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні (далі, – БПД), принципи роботи системи БПД, її місію, бачення та цінності. З огляду на те, що головна тема цих заходів – підсумки першого року діяльності бюро, тому представники бюро розповіли громадськості про актуальні правові проблеми та потреби місцевих жителів, громад та спільнот, а також надали інформацію про правопросвітницькі заходи та налагодження мережі дистанційних точок доступу до БПД та мобільних консультаційних пунктів .

Першими про свою діяльність перед громадою відзвітували працівники Дружківського бюро правової допомоги. Під час круглого столу, що відбувся 5 вересня 2017 року в Дружківському  технікумі Донбаської державної машинобудівної академії, заступник начальника  бюро правової допомоги Андрій Пинчук розповів учасникам заходу історію розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні та Донецькій області зокрема, навів основні показники діяльності бюро правової допомоги та статистичної інформації щодо надання безоплатної правової допомоги клієнтам станом на 01 вересня цього року. Також Андрій Пинчук розповів про правопросвітницьку діяльність, що реалізується працівниками бюро у місті, розвиток мережі мобільних консультаційних та дистанційних пунктів доступу до БПД, та навів приклади успішного вирішення правових проблем клієнтів завдяки діям бюро правової допомоги.

 6 вересня 2017 року круглий стіл з нагоди першої річниці бюро відбувся у Олександрівці. Участь у заході взяли партнери Краматорського місцевого центру та Олександрівського бюро правової допомоги, зокрема керівники відділів  управління юстиції,  управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації,  управління національної  поліції,  а також соціальних служб.

Цього ж дня тематичний круглий стіл відбувся і у Бахмуті. У заході, організованому представницями бюро Оксаною Болотюк та Маргаритою Дружиніною, взяли участь представники органів місцевого самоврядування,  керівники відділів  управління юстиції,  соціальних служб та партнерських неурядових організацій.

У Слов’янську під час круглого столу, що відбувся 06 вересня, заступник начальника бюро Олена Солошенко також розповідала про результати діяльності бюро правової допомоги. На заході були присутні адвокати, що надають безоплатну вторинну правову допомогу, депутати Слов’янської міської ради, представники  відділів з питань пробації, представники благодійної організації «Карітас-Краматорськ», а також представники партнерської організації «Другий фронт» та журналісти видання «Діловий Слов’янськ». Детальну інформацію про захід можна також переглянути у Інтернет-виданні ” Діловий Слов’янськ”

7 вересня з нагоди річниці бюро правової допомоги в Україні у Лимані відбувся тематичний круглий стіл, під час якого працівники бюро також розповідали присутнім про місію, бачення та цінності системи БПД, інформацію щодо звернень громадян до бюро та основні заходи з правопросвітницької діяльності бюро у Лиманській об’єднаній територіальній громаді.  

       Цього ж дня у Добропіллі  та Авдіївці працівники бюро правової допомоги організували заходи з нагоди першої річниці бюро, до яких долучились, представники державних установ, керівники відділів  управління юстиції, соціальних служб, а також  громадських організацій.

      8 вересня 2017 року в приміщенні Костянтинівської міської ради відбувся круглий стіл, присвячений першій річниці роботи Костянтинівського бюро правової допомоги. Начальник Костянтинівського бюро Олександр Акіншин та заступник начальника бюро Дмитро Саєнко розповіли присутнім про історію та функціонування системи БПД в Україні, показники діяльності Костянтинівського бюро правової допомоги за рік роботи. У заході взяли участь представники Костянтинівської райдержадміністрації, представник Костянтинівського міського центра занятості населення, а також представники соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Костянтинівської міської ради та Костянтинівської райдержадміністрації.