назад

47341232 2055709147823009 407711405639204864 o

10 грудня в Україні розпочався Всеукраїнський тиждень права, метою проведення якого є ознайомлення школярів і студентів із базовими знаннями про свої права, уміння використовувати їх на практиці та, за потреби, захищати 

У Маріупольському державному університеті головний спеціаліст відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Шинкаренко спільно з представником Прокуратури Донецької області Олександром Шелухіним розпочали Всеукраїнській тиждень права у Донецькій області. 

Студенти Економіко – правового факультету були проінформовані про діяльність системи безоплатної правової допомоги. Окремо розглядались питання роботи адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, висвітлені питання стосовно суб’єктів які мають право на безоплатну правову допомогу. Особливу увагу студентів привернули питання надання БВПД підозрюваним та обвинуваченим у кримінальних провадженнях. Не менш цікавим стало висвітлення інформації про БПД на території Донецької області у цивільних та адміністративних справах.

 По завершенню зустрічі було прийняте рішення про підписання договору про співпрацю між МДУ та Регіональним центром та продовження співпраці у різних напрямах роботи.                                         

FB IMG 1544530941270Також  спільно з начальником сектору ювенальної пробації міста Маріуполя Анжелою Сенатосенко відбувся виховний захід у  Маріупольському професійному машинобудівному ліцеї на тему: «Права і обов’язки людини» . У рамках заходу, під час активного спілкування присутніх з учнями, були розглянути питання захисту прав людини, доступ до правосуддя через посилення правової обізнаності людей. Адже головне завдання Тижня права – показати важливість правової поведінки кожного, донести до молоді важливість поваги до законів та прав людини. Надана інформація настільки зацікавила молодь, що деякі підлітки після лекції виявили бажання поспілкуватись зі спеціалістами особисто.                                               

 З метою якісної підготовки майбутніх правоохоронців та цивільних юристів та в рамках Всеукраїнського тижня права на базі Маріупольського ЦППП «Академія поліції» ДЮІ МВС була організована тематична зустріч головного спеціаліста Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях з курсантами факультету № 2.

Зустріч відкрив заступник декана факультету № 2 Сергій Пекарський, який зазначив актуальність співпраці вишу-переселенця з Регіональним центром у професійному становленні майбутніх правоохоронців, цивільних юристів та у спільних заходах щодо правової освіти дітей та молоді. Спеціаліст центру надала інформацію про пріоритетні напрямки діяльності системи безоплатної правової допомоги. Окремо були розглянуті питання роботи адвокатів у безоплатній правовій допомозі громадянам, які мають статус внутрішньо 

IMG-de9aa1aef6d108d1b2cf8b37a6c1ec7e-Vпереміщеної особи. Також були висвітлені питання надання правової допомоги особам, які не досягли повноліття.

Особливу увагу студентів привернули питання надання безоплатної вторинної правової допомоги підозрюваним та обвинуваченим у кримінальних провадженнях затриманим, заарештованим та засудженим на території Донецької області, а також у цивільних та адміністративних справах. Розгляд даних питань переріс у дискусію у ході якої надавалися вичерпні відповіді на запитання курсантів факультету № 2.

 

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:  

 

  • Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20, тел:(099) 266-91-62 
  • Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Маріуполь, пр. Нахімова 82, тел :(0629)474-695,

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги0-800-213-103