назад
07.12.16

На Гадяччині обговорили шляхи надання БВПД людям з обмеженими фізичними можливостями

01.12.2016 gadja4

В гостинній залі Гадяцького територіального центру соціального обслуговування населення відбулося чергове засідання клубу «ЗОЛОТИЙ ВІК», присвячене Міжнародному дню інвалідів. На захід також були запрошені: Ірина Калініченко – заступник начальника відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського МЦ з надання БВПД та Катерина Кувшинова – провідний бібліотекар, завідувач відділом інтернет-центру Гадяцької центральної районної бібліотеки ім. Лесі Українки.

Зустріч проходила в теплій атмосфері приємного спілкування. Ірина Калініченко розповіла присутнім про роботу Гадяцького бюро правової допомоги та про послуги, якими можуть скористатися громадяни безпосередньо на прийомі. Також наголосила, що новостворене бюро покликане забезпечити рівний доступ до права і правосуддя незалежно від рівня соціальних статків чи ступеня соціальної вразливості. Люди з обмеженими фізичними можливостями мають право на отримання вторинної правової допомоги такої як захист, складення процесуальних документів та представництво в суді.

Виступ керівника бюро зацікавив громадян. Присутніми активно задавалися питання та жваво обговорювалися актуальні моменти. Додатково усіх забезпечено інформаційними матеріалами та буклетами.

Ірина Калініченко побажала всім, хто не байдужий до проблеми правового захисту інвалідів, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідність інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок.