назад
20.02.18

На Голованівщині фахівці місцевого центру з надання БВПД залучали бібліотекарів району до співпраці

01

Про роль бібліотек у підвищенні правової обізнаності сільського населення йшлося 16 лютого 2018 року, під час семінару для бібліотекарів Голованівського району, який відбувся у приміщенні Голованівської районної бібліотеки для дорослих імені  С. Шеврякова.
Участь у семінарі взяли фахівці Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Ірина Пташник, Сергій Шеремет та Майя Кайданович.
Захід відкрила Надія Коваленко, директор Голованівської районної бібліотеки для дорослих імені С.Шеврякова. «Бібліотеки завжди зберігали статус особливого соціального інституту, важливою цінністю якого є безкоштовність і доступність послуг, відкритість та можливість отримання знань, інформації. Одним з важливих напрямків роботи бібліотек району є популяризація юридичної культури, здійснення інформаційно-правової діяльності, спрямованої на підвищення правової обізнаності різних верств населення», – зазначила Надія Коваленко.
 
 
02
 
Головний спеціаліст Голованіського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Майя Кайданович розповіла учасникам семінару про діяльність системи безоплатної правової допомоги в Україні та розяснила основні положення ЗУ «Про безоплатну правову допомогу». А також вона надала бібліотекарям методичні консультації та практичні поради, як якісно та оперативно виконувати правові запити користувачів.
 
03
 
Про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО» детально розповіла Ірина Пташник. Зокрема, вона повідомила, що 2018 рік за Указом Президента України оголошений роком реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО». Реалізується він Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.
«Ми не лише інформуємо громадян про їхні права, а й навчаємо їх, як ці права захищати, даємо поради, як діяти, коли права порушуються, доводимо, що держава може бути партнером», – зазначила Ірина Пташник.
Наприкінці заходу учасники семінару отримали інформаційні матеріали для розміщення у приміщеннях бібліотек району та розповсюдження серед читачів.
 
04
 
До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1.
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. Центральна, 62
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 103/7
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.