назад

На Харківщині відбувся другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

 {gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/01/12/3.jpg{/gallery}

Сьогодні, 12 січня 2018 року у приміщенні Головного територіального управління юстиції у Харківській області відбувся другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 {gallery width=200 height=200 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/01/12/3.jpg{/gallery}

Сьогодні, 12 січня 2018 року у приміщенні Головного територіального управління юстиції у Харківській області відбувся другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

До складу конкурсної комісії з оцінювання адвокатів увійшли – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка, заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Вікторія Гайворонська, завідувач сектору з питань забезпечення діяльності Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Головного територіального управління юстиції у Харківській області Тетяна Жицька, суддя Апеляційного суду Харківської області Світлана Кругова, адвокат, член Ради адвокатів Харківської області Дмитро Кузьмін, директор Третього Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Сіренко, декан факультету адвокатури Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого Костянтин Соляннік, адвокат, член Громадської організації «Об’єднання адвокатів «Харківська обласна колегія адвокатів» Ігор Чобітько; при секретарі Аліні Владимирець.

Нагадуємо, що конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, проводиться відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 13  листопада 2017 року за № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» , з 18 листопада 2017 року по 23 січня 2018 року.

{module 2018-01-12 2 тур}

Згідно з порядком денним, другий етап конкурсу був проведений в форматі співбесіди конкурсантів з членами конкурсної комісії. Конкурсантів оцінювали за критеріями мотивації до надання безоплатної вторинної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості та вміння представляти приклади надання ними правової допомоги; відповідно до Порядку оцінювання адвокатів за результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України від 13 листопада 2017 року за № 3552/5.

Голова конкурсної комісії Анатолій Бородавка зазначив, що відповідно до п. 3 наказу Міністерства юстиції України від 13  листопада 2017 року за № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», мінімальна оцінка адвоката, який бере участь у конкурсі, за результатами другого етапу конкурсу становить – 1,55 бали.

Секретарем комісії Аліною Владимирець було запропоновано, на підставі оцінювання адвокатів за результатами І та ІІ етапу конкурсу, затвердити результати конкурсу, з врахуванням вимог п. 3 наказу Міністерства юстиції України від 13  листопада 2017 року за № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», згідно якого мінімальна підсумкова оцінка адвоката, який бере участь у конкурсі, достатня для включення до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, становить – 3,5 бали.

За підсумками ІІ етапу конкурсу, результати будуть оприлюднені на офіційному сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях у терміни, визначені Порядком і умовами проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року за № 1362 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 09 серпня 2017 року за № 575); згідно з результатами, адвокати які, пройшли конкурс – залучатимуться для надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом, або на тимчасовій основі на підставі договору, відповідно до Порядок і умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі.


 

Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua