назад

На Харківщині юристи провели заходи для державних установ до Дня Конституції

Юристи Богодухівського відділу надання безоплатної правничої допомоги провели низку правопросвітницьких заходів для представників управління соціального захисту населення, центру надання соціальних послуг та служби у справах дітей, до дня Конституції України.

З надавачами соціальних послуг говорили про основний закон країни та права, які він гарантує, зокрема про конституційне право на безоплатну правничу допомогу і можливості системи БПД у сфері захисту порушених прав клієнтів. Нагадали про категорії громадян, які можуть звертатися за вторинною правничою допомогою.

Фахівці соціальних служб щоденно працюють з людьми, які перебувають у складних життєвих обставинах і можуть інформувати їх про можливість отримання безоплатної правничої допомоги. Саме тому їм важливо знати про механізми реалізації прав цих людей і розуміти, хто і як може звернутися за потрібною правничою послугою — по консультацію чи допомогу із зверненням до суду — до системи БПД.

«Саме завдяки системі БПД малозабезпечені громадяни, котрі не мають фінансової можливості оплатити послуги адвоката або юриста, мають змогу ефективно відстоювати свої права у суді», — наголошувала юристка Богодухівського бюро правничої допомоги Дар’я Москаленко.