назад

На Херсонщині юристи співпрацюють з мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги БФ «Посмішка ЮА»

Вже рік юристи системи безоплатної правничої допомоги в Херсонській області співпрацюють з мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги Благодійного фонду «Посмішка ЮА».

Фахівці мобільної бригади надають соціальну, психологічну та гуманітарну допомогу людям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Це постраждалі від домашнього насильства, люди з інвалідністю та інші вразливі категорії. 

«Вони можуть потребувати і юридичної підтримки, тож об’єднавшись ми можемо надавати їм комплексну допомогу», – розповідає начальниця Херсонсько-Бериславського відділу надання безоплатної правничої допомоги Ольга Соколенко.

В офісі мобільної бригади юристи створили консультаційний пункт. Та разом виїжджають до клієнтів, які мають юридичні проблеми, але за станом здоров’я не можуть самостійно прийти до юристів.

Один з таких виїздів був до чоловіка, що потребував допомоги в оформлені спадщини. Юристка з’ясувала, що в чоловіка відсутні документи, що підтверджують право власності покійної матері на будинок. Щоб їх відновити, потрібно звертатися до суду. Оскільки чоловік має інвалідність та низький дохід, він має право на безоплатну допомогу зі зверненням до суду. Тож, юристка підготувала позов суду. Наразі очікується розгляд справи в суді. 

Крім цього, працівники фонду здійснюють супровід соціально-вразливих громадян та, у разі потреби, скеровують їх до системи БПД. Так, матір, яка зазнавала домашнього насилля від свого сина, направили до Великоолександрівського бюро правничої допомоги. Юристка підготувала заяву до суду щодо винесення обмежувального припису відносно кривдника. Суд заяву задовольнив та заборонив наближатися до постраждалої ближче 500 метрів.