назад
06.12.18

На Хмельниччині моніторили дотримання прав людини у деражнянському суді та відділенні поліції

monitoryng derazhnya     Моніторингові візити до Деражнянського районного суду та Деражнянського відділення поліції Летичівського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області здійснили 4 грудня Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини у Хмельницькій області Оксана Кізаєва та монітор від системи безоплатної правової допомоги Оксана Банкова. В результаті обстеження виявлено низку порушень, звіти про які будуть скеровані до відповідних органів.

     Оксана Кізаєва та Оксана Банкова оглянули приміщення Деражнянського районного суду на відповідність вимогам, зокрема щодо доступності для маломобільних груп населення, наявність кімнати для тримання підсудних, приміщення для конвойного наряду, облаштованості прилеглої території.

     У ході моніторингу побували у кабінетах голови суду, керівника апарату суду, залах судових засідань, господарських приміщеннях.

     Відтак відвідали Деражнянське відділенні поліції, де перевірили ведення облікової документації, проінспектували будівлю, поспілкувалися з відвідувачами.

     За результатами моніторингу буде складено звіти та скеровано їх до відповідних органів.

      Для довідки. 25 травня 2018 року між Координаційним центром з надання правової допомоги та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини укладено Меморандум про співпрацю, метою якого є консолідація зусиль для недопущення порушень прав і свобод людини, зокрема й права на безоплатну правову допомогу. Одним із напрямів співпраці, що визначені в Меморандумі, є залучення працівників системи безоплатної правової допомоги до спільних моніторингових візитів до місць несвободи, які здійснюються Національним превентивним механізмом.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.