назад
11.09.19

На Хмельниччині понад 1200 дітей побували на уроках «Я маю право!»

У перший тиждень вересня фахівці та фахівчині регіонального й місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що діють на Хмельниччині, провели 44 тематичних уроки «Я маю право!» для учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Під час цих уроків поглибили свої знання про права дитини 1206 школярів.

До правопросвітницької кампанії, що мала на меті підвищити рівень обізнаності дітей про їхні права, навчити відстоювати їх, долучилися колективи регіонального та чотирьох місцевих центрів, зокрема й бюро правової допомоги.

Кожен урок «Я маю право!» став своєрідною мандрівкою, під час якої за допомогою «карти прав дитини» школярі визначали, які основоположні права їм гарантує держава. Аналізуючи запропоновані юристами та юристками ситуації, в яких було порушено права дітей, учні вчилися захищати свої права, дізнавалися, куди слід звертатися по допомогу.

«Щоб розвивати правову державу, потрібно виховати покоління, яке знає й при потребі може відстояти свої права. Саме з цією метою ми спілкуємося зі школярами», – пояснила важливість проведення таких заходів фахівчиня регіонального центру Ольга Чорна.