назад

На Хмельниччині завершився другий етап конкурсу з відбору адвокатів, яких залучатимуть для надання безоплатної вторинної правової допомоги

konkurs     У четвер, 11 січня, на Хмельниччині завершилось інтерв’ювання адвокатів, охочих долучитися до системи надання безоплатної правової допомоги.

     Впродовж 9–12 січня в Україні триває другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги. На цьому етапі адвокати, які успішно завершили дистанційний курс «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги», проходять індивідуальні співбесіди.

konkurs1

konkurs3

     На Хмельниччині до участі в співбесідах, які проводила спеціально створена комісія під головуванням Наталії Стьопіної, директорки Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, запросили 29 адвокатів. Завершили інтерв’ювання сьогодні, 11 січня.

     Комісія, до складу якої увійшли представники Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, Ради адвокатів Хмельницької області, дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Хмельницької області, ГО «Подільська правова ліга» та Хмельницького університету управління та права, оцінювала адвокатів за такими критеріями, як стаж адвокатської діяльності, наявність або відсутність застосування до адвоката дисциплінарних стягнень, результат проходження дистанційного курсу, мотивація до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельність, емоційна врівноваженість, вміння представити приклади надання правової допомоги.

     Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

*   *   *

     Переглянути Порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений постановою КМУ від 28 грудня 2011 р. № 1362 (у редакції постанови КМУ від 9 серпня 2017 р. № 575).

      Переглянути Порядок і умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджені постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

      Переглянути наказ Мін’юсту від 13.11.2017 № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

     Переглянути Порядок оцінювання адвокатів за результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений наказом Мін’юсту від 13.11.2017 № 3552/5.