назад

На Камінь-Каширщині говорили про порядок отримання паспорта громадянина України

10.04.19Як одержати паспорт громадянина України, у тому числі у разі відсутності свідоцтва про народження, розповіла фахівець Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інна Бондар особам, які перебувають на обліку у Камінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості, в межах правовпросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» 10 квітня 2019 року.

«Щоб оформити паспорт необхідного звернутися особі або її законному представнику до територіального підрозділу Державної міграційної служби України за місцем реєстрації або до відповідного центру надання адміністративних послуг», – інформувала Інна Бондар, зауваживши, що для отримання паспорта потрібно обов’язково пред’явити свідоцтво про народження. Мовляв, у разі відсутності вказаного документу, батьки повинні звернутися до відділу реєстрації актів цивільного стану за місцем реєстрації з заявою для отримання повторного свідоцтва про народження та надати пакет документів, а саме, довідку з пологового будинку, паспорт одного з батьків із пропискою, свідоцтво про шлюб, довідки з навчальних закладів та від дільничного лікаря.

Отже, відсутність свідоцтва про народження не є проблемою для оформлення паспорта громадянина України.

На завершення семінару було поширено друковані інформаційні матеріали із циклу Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Довідково:

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63(пн–пт з 9:00 до 18:00). kovel.volyn@legalaid.lt.ua

Камінь-Каширське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Камінь-Каширський, вул. Шевченка, 8, тел. (03357) 2-23-03 (пн–пт з 9:00 до 18:00).

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).