назад

На Керівній раді директорів регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області підведено підсумки за п’ять місяців роботи

     20 листопада 2015 року відбулось засідання Керівної ради керівників регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області з питань організації роботи центрів та підведення підсумків п’яти місяців роботи.

24.11.2015 704x528

В заході прийняли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Світлана Клішина, директор Другого одеського місцевого центру Ірина Бондаренко, директор Третього одеського місцевого центру Алла Лавренюк, директор Ізмаїльського місцевого центру Зося Якименко, директор Роздільнянського місцевого центру Вадим Твердохліб, в.о. директора Арцизького місцевого центру Олександр Старенков, начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами котовського місцевого центру Сергій Кудріявцев, а також працівники Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області: заступник директора Юлія Садовська, начальник відділу організації надання БВПД Ірина Чімбер, заступник начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Анна Задирко, заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Ольга Раздорожна, головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Сергій Онофрійчук.

24.11.2015.1 704x528

Директорам місцевих центрів було представлено розроблені Регіональним центром з надання БВПД в Одеській області з метою недопущення перевантаження адвокатів, запровадження механізму врахування інформації про якість надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі при розподілі доручень центрів в Одеській області та забезпечення виконання адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу Стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі:

– Порядок відстеження кількості доручень, які перебувають на виконанні у адвокатів; – Порядок збору та узагальнення інформації про дотримання адвокатами стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі;

– Положення про порядок отримання інформації про дату та час проведення судових засідань, в яких беруть участь адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу у кримінальному процесі.

Учасники наради обговорили проблемні питання, що виникають в роботі центрів в частині організації надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зокрема, враховуючи специфіку роботи адвокатів — ведення справ декількох клієнтів одночасно та з метою забезпечення належних умов для роботи адвокатів з клієнтами, учасники наради погодили становити в місцевих центрах графіки прийому адвокатами клієнтів. При цьому на місцевий центр покладається обов’язок завчасного повідомлення клієнтів про дату та час запланованого прийому адвоката.

З питання підтвердження клієнтами місцевого центру належності до категорії осіб, передбаченої п. 1 ч. 1 ст. 14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, погодили спільну позицію, що місцевим центрам для встановлення належності особи до зазначеної категорії слід перевіряти відповідні підтвердні довідки органів Державної фіскальної служби України та/або органів Пенсійного фонду України.