назад
26.08.16

На Кіровоградщині розпочнуть роботу новостворені бюро правової допомоги

DSCN039825 серпня 2016 року, в ефірі телепередачі «Тема дня», заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області Олена Шишкарьова розповіла телеглядачам про відкриття новостворених бюро правової допомоги. 
Олена Шишкарьова нагадала телеглядачам, що з 1 січня 2013 року в Україні впроваджено в дію систему безоплатної вторинної правової допомоги, що стало вагомим кроком у напрямі реалізації положень Конституції України, а саме статті – 59, яка гарантує право кожного на правову допомогу, а у випадках, передбачених законом, надання такої допомоги безоплатно.
Також заступник директора Регіонального центру повідомила про те, що безоплатну вторинну правову допомогу представляють центри з надання БВПД та адвокати. Одним з таких центрів є Регіональний центр з надання БВПД у Кіровоградській області.
Безоплатна правова допомога включає такі види послуг, як захист, здійснення представництва в судах та інших органах, складення документів процесуального характеру.
Сьогодні на Кіровоградщині правову допомогу надають Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який представляє інтереси громадян у кримінальних справах та три місцеві центри – Голованівський, Кіровоградський та Олександрійський, які надають безоплатну правову допомогу в цивільних та адміністративних справах.
З 1 вересня 2016 року у найбільш віддалених районах області запрацюють 18 бюро правової допомоги, які є структурними підрозділами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що вже функціонують. Бюро правової допомоги утворюються з метою розширення доступу всіх громадян до безоплатної правової допомоги.
«Місія бюро правової допомоги – правопросвітництво територіальних громад. Зокрема, це захист, здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування» – резюмувала Олена Шишкарьова.
За додатковою інформацією можна звернутись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522)37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
{youtube}qsacCzLv8Pw{/youtube}