назад
29.01.19

На Кіровоградщині учасників освітнього процесу навчали реагувати на випадки булінгу

01Про внесення змін до законодавства України щодо протидії булінгу, запроваджено відповідальність не тільки за вчинення, а й за приховування випадків цькування, а також механізми реагування та допомоги у таких випадках, інформували та навчали учасників освітнього процесу під час правових уроків фахівці та фахівчині Олександрійського місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги.
Для школярів, вчителів та бібліотекарів, фахівці місцевого центру та бюро правової допомоги провели 12 правових уроків на тему «Скажи булінгу «ні». Під час правових уроків детально роз’яснили учасникам освітнього процесу норми Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)».
 
02
 
Також наголосили на внесені змін до «Кодексу України про адміністративні правопорушення», згідно з яким встановлюється відповідальність за булінг. Відтепер, вчинення булінгу тягнутиме за собою накладення штрафу від 850 до 1700 гривень, або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.
З-поміж іншого, фахівці звернули увагу учасників заходів про неприпустимість приховування та неповідомлення випадків цькування у школі.
 
03
 
 
З метою виявлення постраждалих та булерів, фахівці Олександрійського центру з надання БВПД детально роз’яснили вчителям та бібліотекарям механізми дій щодо профілактики та реагування на випадки булінгу.
Крім того, молоді детально роз’яснили порядок отримання безоплатної правової допомоги та нагадали адреси центрів БВПД для невідкладного захисту своїх порушених прав. 
 
04
 
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.