назад
01.12.16

На Кіровоградщині відбулись спільні прийоми громадян з правових питань

добровелУ вересні-листопаді в приміщеннях бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводилися особисті прийоми громадян керівництвом Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області за участі фахівців бюро правової допомоги.
Виїзні прийоми громадян відбувалися на виконання Плану заходів з активізації надання безоплатної первинної правової допомоги. Працівники Голованівського місцевого центру та бюро правової допомоги брали активну участь у спільних прийомах мешканців територіальних громад у смт. Вільшанка, м. Бобринець, с.Грузьке (Голованівського району),  смт. Голованівськ, с. Піщаний Брід (Добровеличківського району), смт. Добровеличківка, м. Мала Виска.
Під час прийомів громадян у смт. Вільшанка, с. Грузьке, смт. Голованівськ постраждалим селянам від рейдерського захоплення їх землі, юристами місцевого центру було роз’яснено процедуру оскарження рішень у сфері державної реєстрації, з метою відновлення порушених прав.  Представникам сільськогосподарських підприємств наголошено на доцільності передбачити в установчих документах процедуру зміни складу засновників виключно через нотаріально засвідчені документи з обов’язковим посиланням на вчинення таких дій у певного нотаріуса.
 
вільшанка
 
Жителів с.Піщаний Брід, смт. Добровеличківка, м. Мала Виска консультували з питань порядку оформлення спадкових прав на земельну частку (пай), посвідчення договорів оренди та порядок їх скасування, укладення договорів купівлі-продажу, розподілу спільного майна подружжя та багато інших.
 
мала виска
 
В результаті проведених зустрічей  сторони  дійшли висновку, що повинні використовувати усі законні засоби у вирішенні  проблемних питань.
До фахівців Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою:
смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73
або до бюро правової допомоги за адресами:
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 1037
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. Центральна, 62
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67