назад

На круглому столі-диспуті в Івано-Франківську говорили про дотримання прав людини (2)

IMG 9941 110 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини. Відзначаючи цю подію, в Івано-Франківську провели круглий стіл-дискусію на тему «Ефективне громадянське суспільство як запорука неухильного дотримання прав людини».

Захід з нагоди проведення в області «Всеукраїнського тижня права», організували Громадська рада при Івано-Франківській облдержадміністрації спільно з Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністраціїі, депутатами Івано-Франківської обласної ради за сприяння Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області.

 

Основні теми виступів на конференції стосувалися історичного розвитку та механізмів захисту прав людини, сприйняття їх представниками громадських організацій, психологічних аспектів формування лідера громадської організації. Свої доповіді та виступи представили директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікації ОДА і депутат облради Ігор Дебенко, інформаційний аналітик, громадський діяч Ігор Ткач, психолог і громадський діяч, депутат обласної ради Наталія Чаплинська, головний спеціаліст-юрисконсульт департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Наталія Пасічняк.

В роботі круглого столу взяв участь і виступив заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Ковальчук, який роз»яснив норми законодавства про безоплатну правову допомогу, повноваження Регіонального і місцевих центрів шодо надання правової допомоги малозабезпечених громадян, учасників АТО та їх сімей, внутрішньопереміщенним особам, співпраці з громадськими правозахисними організації.

Учасникам круглого столу, серед яких були юристи, волонтери, представники громадських організацій, Головного територіального управління юстиції, журналісти, було роздано пам’ятки-буклети з порядком отримання в області безоплатної вторинної та первинної правової допомог.


{gallery}pictures/2015.12.14_круглий_стіл_Ів-Фр{/gallery}