назад

На круглому столі в Радивилівській міській раді інформували про бюро правової допомоги

gol

З 1 вересня в Радивилові розпочне функціонувати бюро правової допомоги. З метою інформування про відкриття установи представників органів місцевого самоврядування та громадськості представників системи надання БПД запросили в міську раду територіальної громади, де відбувся круглий стіл.

Директор Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віктор Шевчук представив присутнім новопризначеного керівника Радивилівського бюро Марію Поволоцьку

Розповів директор про місію безоплатної правової допомоги, яка полягає в забезпеченні потреби громадян в якісній правової допомозі, досягненні європейського рівня правосвідомості територіальних громад та подолання корупції. Також зупинився керівник на завданнях, які буде виконувати бюро. Це правопросвітництво, надання всіх видів безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги та  до електронних сервісів Мін’юсту.

Як зазначив директор центру Віктор Шевчук, за статистикою 75% громадян, які звертаються до місцевих центрів з надання БВПД, потребують лише первинної правової допомоги, решта 25% – вторинної. У бюро діятиме змішана модель надання правової допомоги: тут і консультуватимуть, і прийматимуть звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

1

Начальник бюро Марія Поволоцька більш детально розповіла присутнім про послуги, які надаватиме бюро та про принципи діяльності. Бюро, в якому працюватимуть два спеціаліста, надаватиме юридичні консультації, роз’яснення щодо залучення адвоката за рахунок держави соціально незахищеним громадянам для представництва інтересів у суді у цивільних та адміністративних справах, активно займатиметься правопросвітництвом на рівні територіальних громад Радивилова та району тощо.

Присутні на круглому столі міський голова Микола Карапетян та голова районної ради Володимир Кондик висловили задоволення, що безоплатна правова допомога стала ще ближчою для жителів, та пообіцяли, що органи місцевого самоврядування тісно співпрацюватимуть з бюро та надаватимуть всіляку підтримку.

Запрошених гостей, представників державних установ, місцевих друкованих видань цікавило коло суб’єктів, яким надаватиметься безоплатна правова допомога, а також порядок звернення до бюро для реалізації права на безоплатну правову допомогу.

На завершення всі учасники отримали інформаційні буклети про основні функції бюро, що відкриється 1 вересня 2016 року за адресою м. Радивилів, вул. Кременецька, 52 для поширення вказаної інформації серед жителів міста та району.

2