назад

На Київщині навчали майбутніх вчителів

   Слова, що знання – те, що здатне підняти людину над іншими, та, що педагог не може успішно навчати, якщо в цей же час ретельно не вчиться сам, стали рушійними в організації навчально-виховного процесу для студентів комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради “Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж”.
   Студентам коледжу, які незабаром стануть вчителями, вже у недалекому майбутньому доведеться формувати в учнів повагу до прав людини, почуття власної гідності, знання та розуміння своїх прав, обов’язків та правил соціально відповідальної поведінки; вирішувати питання профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

 

   З огляду на зазначене, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктор Кіккас та працівники цього Центру провели інформаційно-просвітній захід для студентів та викладачів коледжу. Майбутнім учителям розповіли про систему безоплатної правової допомоги Київщини. Окремо зупинились на питаннях безоплатної правової допомоги у кримінальному провадженні, питаннях процесуальних прав підозрюваного і обвинуваченого, обов’язків слідчого, прокурора, слідчого судді або суду щодо залучення захисника тощо. Особливий інтерес у студентів викликали питання прав при адміністративному затриманні та обов’язків представників правоохоронних органів.
   У заході також взяли участь працівники Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які розповіли про особливості притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх. Ця інформація була особливо корисною для учасників заходу, адже майбутнім вчителям невдовзі доведеться вирішувати таку педагогічну проблему, як профілактика правопорушень серед малолітніх та неповнолітніх.
   По завершенню заходу учасники отримали інформаційні матеріали щодо організації надання безоплатної правової допомоги, контактну інформацію про центри БВПД у Київській області, окрім того, представники гуманітарно-педагогічного коледжу та центрів БВПД у Київській області домовились про подальшу співпрацю шляхом проведення спільних заходів з актуальних правових питань на системній основі.