назад
25.06.18

На Київщину вперше надійшли буклети про систему БВПД шрифтом Брайля

    Люди з вадами зору Київщини мають змогу отримувати інформацію про систему безоплатної правової допомоги викладену шрифтом Брайля.
    Буклети, надруковані шрифтом Брайля, інформують про види безоплатної правової допомоги і про те, де саме її можна отримати. Окрім того, вказаний номер телефону контакт-центру системи безоплатної правової допомоги, за яким цілодобово та безкоштовно можна отримати консультацію чи роз’яснення або іншу правову інформацію.

    Шрифт Брайля – це рельєфно-крапковий тактильний шрифт, який можна читати у цілковитій темряві. Чимало незрячих громадян володіють цією технікою.
    Враховуючи особливості роботи із такою категорією клієнтів, юристи центрів БПД беруть активну участь в інформаційно-просвітницьких заходах для людей з інвалідністю, тож виготовлення буклетів є вкрай важливим для повсякденної роботи.
    Зокрема, 22.06.2018 працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Євгенія Григоренко та Віталій Перебийніс відвідали Білоцерківське навчально-виробниче підприємство Українського товариства сліпих УТОС, розповсюдили буклети зі шрифтом Брайля та провели лекцію для працівників закладу на тему: “Порядок прийняття спадщини”.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Працівникам закладу розповіли про порядок оформлення спадщини, отримання спадщини за правом представлення, звернули увагу на категорію осіб які мають обов’язкову частку у спадщині та осіб як не можуть мати право на спадкування, проінформували про перелік документів які мають бути при оформленні спадщини та що робити у випадку їх відсутності.
    По закінченню заходу 5 особам надано консультації із питань виділення обов’язкової частки у спадщині, порядку отримання спадщини у разі пропущення строку її прийняття, оформлення договору дарування.
    У ході лекції працівникам також були роздані інформаційні матеріали зокрема плакати, буклети та брошури за темами проекту «Я МАЮ ПРАВО!» і систему БВПД.