назад
28.09.18

На Лубенщині обговорювали шляхи покращення правової освіти та правової допомоги

4

26 вересня 2018 року у Лубенській райдержадміністрації відбувся круглий стіл за участі представників системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Круглий стіл відбувся у рамках проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та мав на меті налагодити більш ефективну комунікацію всіх державних структур задля посилення правової освіти та розширення доступу до громадян до безоплатної правової допомоги.

Учасниками заходу стали голова районної державної адміністрації Тетяна Качаненко, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Сіряченко, начальниця відділу правопросвітництва Лубенського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Ліля Ширстова, керівники, фахівці структурних підрозділів райдержадміністрації.

Під час зустрічі розглядалися питання, щодо забезпечення розвитку правової спроможності громади, акумулювання в рамках діючої програми правової освіти населення додаткових коштів для правопросвітницької роботи та надання правової допомоги.

«Проблема правової свідомості, культури та правової освіти на даний час вельми актуальна. Це обумовлює потребу в неухильному зростанні і досягненні високого рівня правової освіти кожного громадянина, кожної посадової особи», – зазначила працівниця Лубенського місцевого центру.6

Також вона запропонувала в рамках Програми правової освіти населення Лубенського району проводити постійну правоосвітню діяльність шляхом випуску щомісячного Інформаційного бюлетеню та передбачити відповідне фінансуванням для його випуску і на наступний рік. У даному виданні буде розміщуватися важлива контактна інформація, графік прийому громадян та роз’яснення щодо змін в законодавстві, інформування широкого загалу про роботу райдержадміністрації. Сторони вирішили по можливості виготовити листівку з роз’ясненням щодо реалізації права учасникам антитерористичної операції  на першочергове отримання земельних ділянок у зв’язку зі змінами законодавства, приурочену до Дня захисника України.

Нагадуємо, що Лубенський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги працює за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, (МТС) 095 253 66 14

(05361)77-479 – приймальня.