назад

На Одещині юристи навчали дітей обачності в Інтернеті

Напередодні літніх канікул юристи Роздільнянського відділу БПД провели серію навчальних заходів для школярів, під час яких навчали дітей безпечній поведінці в Інтернеті. 

«Дотримання правил кібергігієни може захистити нас від небезпеки в цифровому світі. Дітям важливо розуміти як захиститися від кібершахраїв та куди звертатися по допомогу», – зазначає начальниця відділу Тетяна Кулішова.

Під час зустрічей зі школярами юристи розповідали, що таке конфіденційність та цілісність даних, які дозволи не можна надавати застосункам, програмам і сайтам. А також звернули увагу на тому, яку інформацію про себе не варто поширювати в мережі, наприклад, прізвище, домашню адресу, номер свого мобільного або домашнього телефону, номер та місце розташування своєї школи чи дому.

Говорили й про відповідальність дітей за вчинення протиправних дій в інтернеті. Вже з 16 років діти несуть повну адміністративну та кримінальну відповідальність, тож покарання буде таке саме, як для дорослих.Так, наприклад, за шахрайські дії в цифровому світі у великих розмірах винного може бути засуджено до позбавлення волі від 3 до 8 років. 

Загалом в заходах взяли участь понад 250 школярів Великомихайлівської, Березівської, Захарівської, Іванівської, Миколаївської, Роздільнянської та Степанівської громад Одеської області.