назад
13.06.18

На Полтавщині обговорили реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»

viber image13062

13 червня 2018 року у Полтавській обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання Полтавської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради (далі – МКМР) з правової освіти населення в якому взяла участь заступниця начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко.

Члени МКМР протягом засідання розглядали актуальні питання розвитку правової освіти, правого виховання на Полтавщині, діяльність членів ради заради покращення цього процесу у регіоні.

«Діяльність Полтавської обласної МКМР з правової освіти дозволяє консолідувати діяльність обласних структур задля підвищення рівня правової освіти в області, виявлення кращих форм та методів у роботі, обговорювати та комунікувати задля виховання громадян у дусі поваги до права, реалізації ними своїх прав та їх захисту» – зазначив у своїй вітальній промові голова Полтавської обласної МКМР з правової освіти населення, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло.viber image13061

Про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» на території Полтавської області учасників зібрання поінформував заступник голови Полтавської обласної МКМР з правової освіти населення, начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко. Очільник юстиції області розповів про те, що робота фахівців юстиції проводилася у декількох напрямках, а саме: #ХабарЗаНавчанняСтоп, #АгроРейдериСтоп, #МаскиШоуСтоп, #ЧужихДітейНеБуває, #ЗаплатиЗарплату та презентував Всеукраїнську інформаційну кампанію #СТОПНАСИЛЬСТВО.

Заступниця начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко розповіла членам МКМР про роботу фахівців системи БПД області щодо реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

«Ключову роль у інформуванні про проект, його мету, завдання, виконавців, правові можливості системи БПД, відіграють правопросвітницькі заходи. Так, фахівцями системи проведено 1 361 заходів для різних цільових аудиторій», – зазначила вона.viber image13064

Представниця Регіонального центру повідомила про цільові аудиторії, з якими проводилася робота щодо реалізації проекту, розповіла про інформаційну кампанію, яка здійснювалася працівниками Регіонального, місцевих центрів, бюро правової допомоги області щодо інформування про проект. За її словами ознайомлення з проектом також здійснювалося безпосередньо і під час надання безоплатної правової допомоги у рамкам роботи мобільних та дистанційних пунктів консультування. Здійснено 758 виїздів дистанційних пунктів, де надано 1 486 консультацій громадянам. Здійснено 177 виїздів мобільних пунктів консультування, під час роботи яких консультацію отримав 701 громадянин. Крім того, у рамках забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги такій категорії громадян як засуджені, здійснено 109 виїздів до установ виконання покарань.

Також фахівцями Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги розповсюджено 255 плакатів, 13 194 буклетів, 16 інформаційних видань «Юстиція відкрита для людей», якими охоплено 1308 місць розповсюдження матеріалів.

Про національно – патріотичне виховання дітей та молоді як основу формування громадянської самосвідомості учасникам зібрання розповіли начальниця відділу позашкільної освіти, виховної роботи, координації роботи закладів вищої освіти, науки та інноваційної діяльності Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Олена Ухань, головна спеціалістка відділу розвитку туризму і музейної справи управління розвитку туризму і музейної справи та охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації Лариса Костян та заступниця начальника Управління – начальник відділу у справах сім’ї та молоді Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації Наталія Шкоденко.viber image13063

У ході засідання Олена Ухань начальниця відділу позашкільної освіти, виховної роботи, координації роботи закладів вищої освіти, науки та інноваційної діяльності Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації розповіла про підсумки обласного огляду-конкурсу на кращу організацію правоосвітньої та правовиховної роботи в закладах освіти області у 2017-2018 навчальному році.

Як в області здійснюється робота щодо реалізації Плану заходів щодо зміцнення моральності та утвердження здорового способу життя громадян на 2017-2020 роки» розповів членам обласної МКМР головний спеціаліст відділу інформаційно-аналітичної роботи та видавничої справи Управління інформації Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Дворянов.

Про стан роботи відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Полтавській області з профілактики та боротьби з правопорушеннями серед неповнолітніх та завдання щодо подолання дитячої злочинності дізналися учасники зібрання з виступу начальниці відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Полтавській області Ірини Карюк.

За результатами засідання члени обласної МКМР також прийняли відповідні рекомендації для подальшої їх реалізації на теренах області та підвищення рівня правової освіти жителів Полтавщини.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. (0532) 50-27-22.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.