назад
17.08.17

На Полтавщині відбулося установче засідання оперативного штабу протидії рейдерству

IMG 0568

16 серпня 2017 року, під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Романа Товстого відбулося перше засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів у Полтавській області,  участь у якому взяв директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.

Учасниками засідання стали представники Полтавської обласної державної адміністрації, Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області та аграрних асоціацій області, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, прокуратури Полтавської області, Головного управління ДСНС України у Полтавській області, Департаменту агропромислового розвитку Полтавської обласної держадміністрації.

«Основною метою штабу є сприяння забезпеченню координації дій державних органів з питань захисту агровиробників, посилення протидії незаконному захопленню землі та врожаю, протидії порушення земельного законодавства та підготовки відповідних пропозицій щодо формування і реалізації державної політики та реалізація на регіональному рівні комплексу заходів щодо захисту прав агровиробників», – зазначив голова штабу  Роман Товстий. IMG 0635

Директор Регіонального центру повідомив про роботу щодо  захисту аграріїв від рейдерів, що здійснюється у тому числі фахівцями системи БПД області. Так, наразі розроблено графік роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги, діяльність якого буде здійснюватиcя з серпня по жовтень 2017 року. У рамках роботи мобільних пунктів фахівці системи БВПД спільно з представниками органів юстиції надають консультації громадянам щодо земельних прав, механізмів їх реалізації та захисту. 

«Ця робота є правовим інструментом з роз’яснення громадянам земельних прав, з метою  попередження протиправних посягань на ці права», – зазначив  Олександр Черчатий.IMG 0577

Станом на 16 серпня  вже проведено 2 виїзди мобільних груп: 15 серпня у м. Карлівку та 16 серпня у Кременчуцький район. Під час виїздів окрім консультувань громадян проходять й робочі зустрічі з керівництвом районних державних адміністрацій, районних рад, аграріями.

У рамках засідання штабу учасники визначили  контактні телефони оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів та графік його засідань.

Інформуємо, що у випадках порушень земельних прав, аграрії Полтавщини  можуть зателефонувати на телефонні «гарячі лінії»: (05322) 2-28 -60, 2-28-38 та цілодобову «гарячу лінію»  (095)-605 8547.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на  безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, який знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Європейська 37/40, тел.(0532) 56-26-66. 

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.