назад
28.02.17

На Полтавщині відкриті нові точки доступу до безоплатної правової допомоги

2233

Фахівцями системи безоплатної правової допомоги Полтавщини проводиться робота у напрямі спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, розширення можливостей надання їм як первинної, так і вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах. Мережа дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги для соціально-вразливих категорій громадян, зокрема таких як: інваліди, люди похилого віку, люди з особливими потребами, ветерани війни, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, внутрішньо переміщені особи, а також для осіб, які проживають у віддалених населених пунктах постійно розширюється та забезпечує доступ різних категорій громадян до юридичних консультацій у зручному для них режимі.

Так, 22 лютого, заступник начальника Великобагачанського бюро правової допомоги Лариса Шарко у приміщенні Матяшівської сільської ради провела відкриття дистанційного пункту правової допомоги. Відтепер мешканці села Матяшівка, звернувшись до дистанційного пункту можуть:

•        дистанційно проконсультуватися з фахівцями Великобагачанського бюро правової допомоги в телефонному режимі, отримати інформацію про місцезнаходження відповідного центру, а також дізнатися про види послуг, які там надаються;

•        перевірити свою належність до категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги;

•        дізнатися перелік документів, які необхідно подати для підтвердження належності до суб´єктів права на таку допомогу.

Цього ж дня у дистанційному пункті проведено виїзний прийом громадян.22022017distanc inii punkt

24 лютого 2017 року також відбулося відкриття дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги в Центрі надання адміністративних послуг Шишацької районної державної адміністрації, який починає функціонувати з 03 березня 2017 року згідно затвердженого графіку за адресою: с-ще Шишаки, вул. Партизанська, 2.CAM03823

Довідково. Дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомогице точка доступу до безоплатної правової допомоги, що функціонує на постійній основі за визначеним графіком в приміщенні установи, організації, закладу для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин (географічна віддаленість, відсутність вільного часу тощо) не мають можливості оперативно звернутися до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадуємо, що скористатися безоплатною правовою допомогою та доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни можуть звернувшись безпосередньо до бюро правової допомоги.

Великобагачанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. В.Багачка, вул. Леніна, 19-А, тел. (05345) 91-426.

Шишацьке бюро правової допомоги працює за адресою: с-ще. Шишаки, вул. Партизанська,2, тел. (05352) 9-24-13.