назад

На Прикарпатті фахівці системи безоплатної правової допомоги опановували навички soft skills

1Вміння слухати, говорити, домовлятися, позбуватися стресу удосконалювали фахівці системи БПД в м. Івано-Франківську. 8-9 червня в готелі Станіславів проводився тренінг з розвитку навичок роботи soft skils з вразливими групами клієнтів системи безоплатної правової допомоги.

2

«Завдяки тренінгу фахівці місцевих центрів та бюро правової допомоги матимуть змогу здобути нові знання та вміння, удосконалити навички, які  дуже потрібні у повсякденній роботі з клієнтами системи БПД», ̶ зазначив у вступному словіначальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Зіновій Білоус.

3

Учасниками тренінгу стали працівники центрів БПД, які здійснюють консультування та представництво інтересів клієнтів, як з Івано-Франківщини, так і Закарпаття. Фахівці місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги навчались ефективній та гармонійній взаємодії з клієнтами, адже саме такі навички слугують підґрунтям для якісного надання правової допомоги та захисту прав людини.

4

Тренінг проводили тренери-адвокати Оксана Міськів та Оксана Осудар, які пройшли у квітні навчання для тренерів та є випускниками програми «Адвокат Майбутнього».

5

Учасники аналізували та відпрацьовували навички побудови першого контакту та подальшої ефективної комунікації з клієнтами, інтерв’ювання і консультування клієнтів. Тобто опановували soft skills («м’які навички»), які дуже необхідні у роботі з клієнтами безоплатної правової допомоги. Вони працювали над інструментами ефективної комунікації, бар’єрами та фільтрами сприйняття, які можуть стати причиною стереотипів та дискримінації.

6

Впродовж двох днів фахівці правової допомоги активно виконували практичні вправи та завдання, працювали у групах, аналізували й обговорювали кейси і відеоматеріали.

7

На навчанні також були присутні начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД в області Мирослава Аннюк і начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб᾽єктами надання БППД Івано-Франківського міського центру з надання БВПД Марія Коляджин.

8

Підготовка тренерів та каскадний тренінг на Прикарпатті відбувся за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.

За успішне проходження тренінгу всі учасники отримали сертифікати.

9

10

11

Довідково: Тренінг з розвитку навичок (soft skills) є унікальним продуктом, що розроблений командою експертів та спрямований на розвиток практичних навичок роботи з вразливими клієнтами, зокрема, налагодження ефективної комунікації, емпатичного слухання, інтерв’ювання та консультування тощо, а також врахування етичних та ціннісних аспектів під час роботи з клієнтами, які слугують підґрунтям для якісного надання правової допомоги та захисту прав людини.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України


{gallery}pictures/2018/2018.06.10_тренінг{/gallery}