назад

На Прикарпатті говорили про правову освіту населення

123 вересня в Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області під головуванням першого заступника начальника ГТУЮ в Івано-Франківській області Наталії Рожковецької відбулося чергове засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, у якому взяли участь, окрім членів Ради, представники громадських об’єднань, засобів масової інформації та керівники органів юстиції області.

На засіданні йшлося про правоосвітню діяльність навчальних закладів області; про правоосвітню діяльність закладів культури області; про забезпечення права громадян на безоплатну правову допомогу: порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги Центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги; участь правозахисних громадських організацій у наданні громадянам, у тому числі учасникам АТО, членам їх сімей та внутрішньопереміщеним особам, безоплатної правової допомоги.

2

Обговорювались новації в законодавстві з питань реєстраційних послуг, що надаються через он-лайн сервіси.

Присутнім було надано проект обласної програми правової освіти населення на 2016 – 2020 роки для спільного опрацювання та внесення пропозицій і зауважень.

Наголошувалось, що нова обласна програма правової освіти населення орієнтована на правоосвітню роботу і серед учасників АТО, членів їх сімей та внутрішньопереміщених осіб. Також програмою передбачені заходи, спрямовані на роз’яснювальну роботу про систему безоплатної правової допомоги та співпрацю органів влади з інститутами громадянського суспільства.

3