назад

На Рівненщині стартував фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

gol

13-ий Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA розпочав свою подорож Рівненщиною з 22 листопада, триватиме він до 16 грудня. За цей період планується провести не менше 20 показів фільмів у більш ніж 10 населених пунктах області. Про це розповіли організатори фестивалю під час прес-конференції в готелі «Мир» у Рівному.

Участь у заході взяв заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Сергій Іллюк, а також директор РОГО «Комітет виборців України» Олексій Горецький, начальник ГТУЮ в Рівненській області Іванна Смачило та заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби в Рівненській області Юрій Омельчук.

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Сергій Іллюк зазначив, що з часу, коли наша країна стала незалежною, було проголошено, що Україна є правовою державою. Але не кожен її громадянин на сьогодні повністю розуміє, що насправді означає це поняття.

12

«Погоджуюсь із твердженням, що на конкретних життєвих наочних прикладах набагато легше і доступніше сприймати інформацію про те, що означають поняття «право» і «держава», ніж коли про це просто розказують сухою теоретичною мовою, – сказав Сергій Іллюк. – Тому всіх запрошую до участі в переглядах документальних фільмів у рамках цього фестивалю, в яких якраз і можна побачити такі конкретні невигадані приклади».

Після презентації відбувся перший відкритий показ у рамках фестивалю. До Дня гідності та свободи присутні переглянули дві кінострічки із циклу «Енциклопедія Майдану» режисера Сергія Лисенка – «Крим SOS» і «Євромайдан SOS». Відкриті покази інших фільмів у рамках фестивалю заплановані на 5-8 грудня. Про місце та час анонсуватиметься пізніше.

3

Довідково. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні. Фестиваль проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні.

За матеріалами інформаційного відділу РОГО КВУ