назад

На Рівненщині тривають заходи з презентації бюро правової допомоги

gol

Уже за декілька днів по всій Україні повноцінно розпочнуть свою роботу бюро правової допомоги, де будь-то зможе отримати кваліфіковану консультацію юриста. Також бюро займатимуть активним правопросвітництвом, забезпечуватимуть доступ до вторинної правової допомоги та надаватимуть доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції.


Станом на сьогодні, 29 серпня, у Рівненській області свої двері відчинили два бюро правової допомоги – у Млинові та Рокитному. Організаційна робота щодо відкриття бюро в інших районах триває. Зокрема, новопризначені керівники продовжують інформувати громадськість про новоутворені установи.


Так, заступник начальника відділу Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець взяла участь у апаратній нараді керівників структурних підрозділів Корецької РДА та у виїзному засіданні райдержадміністрації з міським та сільськими головами району. А керівник Острозького бюро правової допомоги Марія Жук була присутня на сесії Острозької міської ради.


3

Керівник Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець

 

 

1

Керівник Острозького бюро правової допомоги Марія Жук


Під час заходів новопризначені керівники ознайомили посадовців із діяльністю бюро правової допомоги, у якому кожен місцевий житель зможе отримати юридичну консультацію для вирішення проблемних питань у правовий спосіб, роз’яснення щодо залучення адвоката за рахунок держави вразливим громадянам для представництва інтересів у суді у цивільних та адміністративних справах, а також скористатися онлайн-сервісами Міністерства юстиції України.


Окрему увагу фахівці приділили одному з основних завдань Бюро  правопросвітництву у територіальній громаді та соціально вразливих суспільних групах, яке сприятиме підвищенню правової грамотності мешканців сільської місцевості, зменшенню проявів домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх.


Довідково. Корецьке бюро правової допомоги працюватиме за адресою м. Корець, вул. Київська, 37 (1 поверх). Острозьке бюро правової допомоги знаходиться у м. Острог, проспект Незалежності, 9 (1 поверх).