назад

На семінарі працівники сільських, селищних рад Шосткинського району ознайомилися з системою безоплатної правової допомоги та змінами в законодавстві

160215 11В малому залі засідань Шосткинської районної ради 12 лютого 2016 року відбувся семінар з головами та секретарями селищних, сільських голів Шосткинського району. 

До участі у заході були запрошені інтегратори Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна та Ольга Правосуд, голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк працівники виконавчого апарату Шосткинської районної ради та представники місцевих ЗМІ.

У ході проведення семінару інтегратор місцевого центру Ольга Правосуд виступила на тему: «Організація надання безоплатної правової допомоги в Україні».

Під час свого виступу фахівець центру ознайомила присутніх з можливостями системи надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, зокрема напрямками роботи Шосткинського місцевого центру, переліком послуг та порядком їх отримання в центрі, позитивними прикладами прийняття програм безоплатної правової допомоги органами місцевого самоврядування інших районів. «У Програму, крім заходів правоосвітнього та правовиховного характеру, що передбачають широке інформування громадян про їхні права та способи захисту цих прав, включено також заходи, спрямовані на покращення доступу сільського населення  до безоплатної правової допомоги», — наголосила Ольга Правосуд. Відповідно до програми в регіоні планується створення мобільних консультативних пунктів та організація їх роботи у територіальних громадах.

Під час свого виступу інтегратор місцевого центру Юлія Зацаринна ознайомила учасників семінару з основними положеннями Законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань спадкування» та Закону України «Про внесення змін до державної реєстрації речових прав на нерухоме майно». «Продовжуючи системні реформи, метою яких є наближення послуг до людей, Міністерство юстиції зробило важливі кроки по децентралізації та демонополізації реєстраційних послуг, шляхом передачі функцій реєстрації органам місцевого самоврядування, – акцентувала увагу інтегратор.

Учасники заходу активно брали участь в обговоренні вищезазначених важливих питаннях.