назад
17.06.16

На семінарі у центрі зайнятості розповіли як отримати безоплатну правову допомогу

IMG 20160616 150551

16 червня 2016 року в приміщенні Полтавського регіонального центру зайнятості провели семінар для осіб, які перебувають на обліку. Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД  Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Свєшніков поінформував присутніх про права громадян на безоплатну правову допомогу.

У виступі та відповідях на запитання надано інформацію про порядок реалізації права на отримання допомоги адвоката, послуги якого сплачує держава, підстави і порядок надання такої допомоги відповідно до вимог Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Малозабезпечені особи, учасники бойових дій (у тому числі, учасникам АТО із відповідним статусом, та члени сімей загиблих), діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, інваліди – далеко не повний перелік категорій населення, правову допомоги яким держава фінансує за рахунок бюджетних коштів.

         Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до регіонального та місцевих центрів з надання вторинної правової допомоги. Контактна інформація: тел. 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів), офіційний сайт http://poltava.legalaid.gov.ua.