назад
25.01.16

На Славутчині прийняли Програму надання безоплатної правової допомоги населенню

20160122 101010     З ініціативи Шепетівського місцевого центру з надання БВПД прийнято Програму надання безоплатної правової допомоги населенню Славутського району. 

     22 січня в. о. директора Шепетівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бузиль взяв участь у роботі другої сесії нового скликання Славутської районної ради, на якій розглядалось питання про прийняття Програми безоплатної правової допомоги населенню Славутського району на 2016—2017 роки.

     Виступаючи перед депутатами, Володимир Бузиль розповів про роботу системи безоплатної допомоги в Україні та перспективи її розвитку, а також обґрунтував необхідність прийняття програми, наголосивши при цьому, як важливо, щоб правова допомога була доступною для людей, які її потребують.  Програма ж передбачає створення виїзних консультаційних пунктів, залучення до роботи в них працівників центру, адвокатів та представників усіх державних установ, які надають правові послуги населенню.

     Відповідно до Програми у кожній територіальній громаді району мають бути створені належні умови для функціонування мобільного консультаційного пункту та забезпечено інформування громадян про графік його роботи. Крім того, програма декларує започаткування в районній газеті “Трудівник Полісся” постійної рубрики для консультування громадян з актуальних правових питань.

     Депутати районної ради одноголосно проголосували за прийняття цієї Програми. На її фінансування з районного бюджету буде виділено 12 тисяч гривень.

     Прийняттю Програми передувала активна робота всієї команди Шепетівського місцевого центру: щоб заручитися підтримкою місцевої влади, було проведено робочі зустрічі з головою Славутської районної державної адміністрації Богданом Маршуком, головою районної ради Леонідом Радзивілюком, депутатським корпусом, до того ж фахівці центру брали участь у роботі постійних комісій райради.

     Варто зазначити, що це вже третя програма безоплатної правової допомоги,  прийнята у нинішньому році органами місцевого самоврядування з ініціативи Шепетівського місцевого центру. Як ми повідомляли раніше, такі програми були схвалені до виконання Шепетівською районною та Славутською міською радами.

 

{gallery}img/novyny/2016/01_Sichen/25{/gallery}