назад

На Стрийщині упродовж тижня розповідали про оформлення паспорта громадянина України

Stryi pasport2Упродовж 8 – 12 квітня на Стрийщині проведено низку правопросвітницьких заходів на тему тижня права «Оформлення паспорта громадянина України».

З якого віку оформляється ІD-картка? Які документи необхідні для оформлення паспорта? Куди подавати документи? Якою є вартість цієї послуги та пільги? Які підстави для відмови у наданні паспорта? – Відповіді на ці питання отримали учасники інформаційно-консультативної сесії у Жидачеві, яку провів начальник відділу Жидачівського бюро правової допомоги Ярослав Буряк.

Stryi pasport

Учні Трускавецького НВК «СЗШ №2-гімназія» дізналися, які є підстави для отримання паспорта громадянина України, куди потрібно звертатися, а також термін, необхідний для виконання цієї послуги. Зі школярами працювала головний спеціаліст Трускавецького бюро правової допомоги Софія Габрівська.

У Сколівській академічній гімназії при Національному університеті “Львівська політехніка” для учнів дев’ятих класів відбулася лекція на тему «Оформлення паспорта громадянина України».

Про процедуру оформлення паспорта громадянина України у формі ID-карти, перелік необхідних документів для її оформлення та порядок отримання, а також про передбачену законодавством відповідальність за проживання громадян без паспорта або за недійсним паспортом, проживання без реєстрації розповіла фахівець Сколівського бюро правової допомоги Іванна Ждек.

Після інформаційної частини учні отримали інформаційний буклет на тему «Оформлення паспорта вперше при досягненні 14 років».

Stryi pasport3

Восьмикласники та дев’ятикласники Верхньогаївській загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів активно виконували завдання під час міні-тренінгу “Оформлення паспорта громадянина України у формі ID картки“. Насамкінець вчителі мали можливість отримати правові консультації, адже до школи завітала фахівець Дрогобицького бюро правової допомоги Галина Костик, яка провела ці заходи.

KC pasport

Детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Стрийському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Стрий, вул. О. Бачинської, 1А; конт. тел. (0245)7-01-44.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).