назад

На Сумщині зустрічали спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

SuR 2015 05 18 118 травня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва зустрілася із спостерігачем  спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Маргаритою Васкес.

У ході зустрічі заступник директорапроінформувала спостерігача про діяльність центру та його структурних підрозділів, види правових послуг, які надаються центром. Також, було акцентовано увагу на внесених змінах до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

SuR 2015 05 18 2

 

Зокрема Валентина Волобуєва зазначила, що відтепер переселенці та ветерани війни, у тому числі учасники бойових дій та інші особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» матимуть змогу скористатися усіма видами правових послуг.

«Наші спостерігачі працюють у Сумській, Харківській і Полтавській областях. Сьогодні вкрай важлива ситуація на сході. Ми зацікавлені в моніторингу ситуації переміщених осіб, учасників АТО та гендерних питань спрямованих на встановлення рівності між чоловіками та жінками», – зазначила під час зустрічі спостерігач спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Маргарита Васкес.

SuR 2015 05 18 3

Цього ж дня спостерігач завітала до Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги була проведена зустріч з працівниками центру.

Довідково про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103