назад
15.03.17

На Вінниччині говорили про покращення співпраці слідчого управління з центром надання БВПД

14 03 2017 214 березня 2017 року, відбулася робоча зустріч у СУ ГУНП України у Вінницькій області. Під час робочого спілкування сторони обговорили ряд суперечливих питань та запланували спільні заходи для покращення співпраці.

У зустрічі взяли участь: заступник директора Регіонального центру з надання БПВД у Вінницькій області Марина Лукіянова, заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Пенькас, заступник начальника СУ ГУНП України у Вінницькій області Петро Бойко та старший інспектор з особливих доручень відділу з питань контролю та дотримання прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини НПУ в Вінницькій області Заріна Маєвська.

У ході обговорення присутні проаналізували актуальні питання щодо покращення умов співпраці у 2017 році. Марина Лукіянова розповіла про свій досвід спілкування зі слідчими Вінницької області під час проведення навчальних лекцій, озвучила труднощі, що виникають при здійсненні ними професійної діяльності, зокрема ті, що стосуватися затримання особи згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України та залучення адвокатів через центр надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У ході зустрічі дискутували про проблеми, які виникають у адвокатів під час виконання ними повноважень за дорученням Центру. З цього приводу Петро Бойко запропонував обговорити суперечливі моменти на спільній нараді начальників слідчих підрозділів, що відбудеться найближчим часом. Традиційно у ході зустрічі проаналізували застосування працівниками поліції Порядку інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Присутні на заході акцентували увагу на своєчасності подання інформації для проведення взаємозвірки.14 03 2017 1

На закінчення Марина Лукіянова розповіла про діяльність місцевих центрів з надання БВПД, можливості залучення адвокатів для представництва інтересів в кримінальному провадженні для потерпілого і свідка, а також, про функції бюро правової допомоги та повідомила адреси їх розташування.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).