назад
27.02.17

На Вінниччині почали видавати газету про безоплатну правову допомогу

gazeta22 лютого 2017 року, завдяки співпраці Козятинського місцевого центру з надання БВПД та редакції газети «Колос» міста Погребище, побачив світ перший випуск друкованого видання «Газета в газеті «Юридичний погляд».

Дана співпраця розпочалась ще у квітні минулого року. Читачі, зі сторінок газети «Колос», щомісячно дізнавались нову цікаву інформацію про те, що таке безоплатна правова допомога та як звичайному жителю села чи міста нею скористатись. 

Неодноразово на шпальтах видання надавались роз’яснення про права, які гарантовані державою найбільш незахищеним категоріям громадян, зокрема, учасникам бойових дій та внутрішньо переміщеним особам. Саме зі сторінок газети «Колос» жителі Погребищенської територіальної громади дізнались про відкриття в їх містечку першого вересня 2016 року Погребищенського бюро правової допомоги. В ній, також, висвітлювались правові послуги, які можна отримати в місцевому центрі з надання БВПД та бюро правової допомоги.

Новим етапом співпраці Козятинського місцевого центру з надання БВПД та газети «Колос» є спільний випуск «Газети в газеті «Юридичний погляд», в якому можна переглянути наступні публікації:

  • «Знайомство зблизька» – це розповідь про відділи місцевого центру та правові послугами, які можуть отримати наші громадяни за рахунок держави.
  • Правова консультація на тему: «Узаконення самочинного будівництва», де працівники Козятинського місцевого центру ознайомили, як легалізувати таке будівництво через суд і у спрощеному порядку через Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.
  • Історія успішної справи начальника відділу представництва Михайла Кравчука під назвою «Захищено права учасника бойових дій».
  • Аби допомогти людям вирішити їхні життєві ситуації, започаткувала рубрику «Це стосується багатьох», де розмістили публікацію про насильство в сім’ї: що це таке та куди звертатися.

kolos

У такому форматі читачам газети щомісячно пропонуватимуться консультації правового характеру, роз’яснення прав громадян та як ними користуватися, висвітлюватимуться, також, випадки успішних справ захисту та представництва осіб у суді.

Козятинський місцевий центр з надання БВПД висловлює щиру подяку Миколі Маценку – головному редактору газети «Колос», за високий професіоналізм та щире прагнення допомогти у вирішенні життєвих проблем своїм землякам.

Нагадуємо, Козятинський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: пров. Кондрацького, 1а, м. Козятин, тел.: (04342) 2-00-17.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).