назад
24.03.17

На Вінниччині провели навчальний захід для працівників центрів з надання БВПД

23 04 2017 123 березня 2017 року, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області організував навчання для працівників системи БПД Вінниччини – фахівців відділів правової інформації та консультації, а також інтеграторів місцевих центрів з надання БВПД. До заходу також були залучені представники Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

В.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова звернулася до присутніх з вітальним словом, заохотивши учасників навчання брати активну участь в обговореннях, ставити запитання та вбирати нові знання: «Важливо постійно вдосконалювати свої знання, оскільки жодна сфера роботи, в тому числі і правова, не стоїть на місці. На сьогодні вимоги до працівників підвищуються, і неосвіченим стає той, хто не бажає і не намагається вчитися і здобувати новий кваліфікаційний рівень».23 04 2017 6

Юрій Круголь, начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, поінформував присутніх про пілотні проекти Міністерства юстиції України: «Відтепер, оформити свідоцтво про народження дитини можна безпосередньо у пологовому будинку. У чотирьох місцях міста можливо здійснити державну реєстрацію шлюбу «за добу». Також, Юрій Круголь детально розповів про пілотний проект «он-лайн будинок юстиції».23 04 2017 5

Порядок прийому документів для здійснення державної реєстрації громадських формувань роз’яснювала Аліна Єрохіна, начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації ГТУЮ у Вінницькій області. Згадали і про позитивний досвід співпраці з Гайсинським і Козятинським місцевими центрами з надання БВПД і в даному напрямку.23 04 2017 3

Заступник начальника відділу з питань нотаріату ГТУЮ у Вінницькій області Тетяна Шемчук розповіла присутнім про порядок оформлення та вступу у спадщину і проаналізувала проблемні питання цієї сфери. Пані Тетяна відповіла на ряд питань, які поставили учасники навчань, зокрема, надала пояснення щодо кола обов’язків нотаріусів у питанні оформлення спадщини.

Альона Єфіменко, начальниця відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації ГТУЮ у Вінницькій області, говорила про апостиль, його призначення, пункти оформлення та представила процедуру його замовлення.

23 04 2017 4

На важливості внутрішньої  та зовнішній взаємодії відділів та центрів наголосив начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів. «Люди, які звертаються до центрів правової допомоги – це найчастіше вразливі категорії населення, які не мають до кого звернутися, тому дуже важливий індивідуальний підхід і розуміння. У роботі з громадянами потрібно надавати консультації та поради таким чином,щоб людина зрозуміла і осмислила, що їй робити надалі та куди звертатися», –  зазначив Олександр Сільніцький.

З конструктором та особливостями розроблення програм надання безоплатної первинної правової допомоги присутніх ознайомила Наталя Стець, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Вінницького місцевого центру з надання БВПД.23 04 2017 2

Третю частину навчання проводила Дар’я Божнюк, заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації для інтеграторів на тему: «Організація та ведення комунікації», де звернула увагу на ведення зовнішньої і внутрішньої комунікації та на шляхи співпраці із засоби масової інформації. Також, в цій частині заходу було розроблено макет «карти правових потреб» територіальних громад.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).