назад
11.02.19

На Вінниччині відбулася нарада з адвокатами

08 02 2019 4

Адвокати – основні та надійні партнери системи безоплатної правової допомоги, і підтримання тісної співпраці з ними є гарантією успішної роботи на користь клієнтів. Саме тому очільники системи безоплатної правової допомоги Вінниччини регулярно проводять зустрічі та спільні наради з адвокатами.

8 лютого, відбулася нарада з адвокатами, які нещодавно розпочали роботу у системі безоплатної правової допомоги. Темою зустрічі стала якість та стандарти роботи у системі безоплатної правової допомоги. На захід прибуло 18 адвокатів, які успішно пройшли конкурс. Усі присутніх щиро привітала Марина Лукіянова, очільниця Регіонального центру, директори усіх чотирьох місцевих центрів й заступник голови Ради адвокатів Вінницької області Анатолій Юрковський.

Марина Лукіянова розпочала зустріч вступним словом та врученням фахівцю Вінницького місцевого центру Олександру Левицькому подяки за сумлінну роботу й активну участь у розбудові системи безоплатної правової допомоги. Юрист місцевого центру має значний досвід у роботі з цивільними справами і його роботу дуже високо цінують клієнти й колеги. Відзначенням Олександра Левицького директорка Регіонального центру продемонструвала, наскільки для системи БПД є важливим кожен працівник, юрист, адвокат.08 02 2019 2

Після цього до слова запросили Олександра Сільницького, начальника відділу якості надання правової допомоги Регіонального центру, який розповів адвокатам про стандарти якості надання адвокатом безоплатної правової допомоги. Фахівець Регіонального центру наголосив, що клієнти центрів БПД – це найчастіше люди вразливих категорій населення, що потребують особливої уваги та делікатної манери спілкування, а відтак робота з ними накладає додаткову відповідальність на адвокатів БПД.

Аліна Стасюк, начальниця відділу організації надання БВПД Регіонального центру, ознайомила учасників заходу із порядком роботи центрів безоплатної правової допомоги та зосередила особливу увагу на «Графіку чергування адвокатів». Фахівчиня розповіла адвокатам, яким чином складається відповідний документ та як здійснюється чергування адвокатів та прибуття на виклик під час чергування.08 02 2019 3

Наступна частина наради була приурочена правильному оформленню документації та складанню адвокатами актів виконаної роботи й розрахунку оплати відповідних актів. Про усе це розповідала Лариса Пікановська, директорка Вінницького місцевого центру з надання БВПД. Пані Лариса підготувала для адвокатів розширену презентацію з демонстрацією усіх нюансів та вимог у роботі з документами.

Після відповідей на запитання відбулося жваве спілкування на теми, дотичні роботі з системою безоплатної правової допомоги. Такі зустрічі з адвокатами дуже позитивно впливають на співпрацю центрів з надання БВПД з адвокатами та підвищують якість надання правових послуг.

Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106