назад
04.10.15

На вихідних Андрій Вишневський відвідав Чернівецьку область

 MG 07562 – 4 жовтня 2015 року директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський перебував у відрядженні до Чернівецької області. У рамках відрядження у Чернівцях відбулося відкриття всеукраїнського контактного центру системи надання безоплатної правової допомоги. Також директор Координаційного центру провів низку зустрічей із адвокатами, представниками регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.  

Так, 3 жовтня пройшла зустріч Андрія Вишневського з адвокатами та командою Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – БВПД).

PICT1342

На зустрічі також був присутній директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну. Під час зустрічі була висвітлена робота Вижницького місцевого центру та обговорені проблемні питання.

PICT1327

Після цього в приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області відбулася зустріч Андрія Вишневського з адвокатами, які надають БВПД.

Директор Координаційного центру розповів про результати роботи ста місцевих центрів з надання БВПД та про перші успіхи адвокатів, які представляли інтереси осіб, які мають право на БВПД, у цивільних та адміністративних справах. Під час зустрічі учасники обговорили проблемні питання, які виникають при наданні БВПД та запропонували механізми їх вирішення. Учасники торкнулися також і питання перспектив розвитку та удосконалення системи безоплатної правової допомоги.

Наступною подією стало відкриття у Чернівцях контактного центру системи БВПД – першого в Україні, створення якого спрямоване на спрощення доступу осіб до безоплатної правової допомоги та оптимізацію процедур, пов’язаних з її наданням.

Напередодні, 2 жовтня, Міністр юстиції України Павло Петренко спільно з директором Координаційного центру Андрієм Вишневським відвідали з робочим візитом Регіональний центр з надання БВПД у Чернівецькій області.

IMG 2087

Під час візиту Павло Петренко та Андрій Вишневський зустрілися з колективом Регіонального центру. Міністр юстиції України взяв участь у тестуванні обладнання контакт – центру системи БВПД та провів попереднє випробування прийому телефонних дзвінків, які надходять на єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

 MG 0724

IMG 2071

На відкритті контактного центру у Чернівцях були присутні представники Координаційного центру з надання правової допомоги, Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області, та представники партнерських організацій, зокрема, проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Американської асоціації юристів Ініціатива з верховенства права (ABA ROLI), а також регіональних ЗМІ.

З вітальним словом на відкритті контактного центру виступили Андрій Вишневський, заступник директора Американської асоціації юристів Ініціатива з верховенства права в Україні Дмитро Філіпенко та директор Регіонального центру Аркадій Мунтяну.

Директор Координаційного центру подякував Дмитру Філіпенку від імені Міністра юстиції Павла Петренка за підтримку у створенні контактного центру. Нагадаємо, що облаштування контактного центру високотехнологічним обладнанням, створення необхідного програмного забезпечення та навчання працівників стало можливим за фінансування ABA ROLI в рамках впровадження програми в галузі реформи кримінальної юстиції за фінансової підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Державного департаменту Сполучених Штатів Америки.

 MG 0749

Після цього відбулася зустріч Андрія Вишневського та працівників контактного центру.

 MG 0754

Під час зустрічі директор Координаційного центру наголосив, що співробітники контактного центру є «голосом системи безоплатної правової допомоги» та розповів про можливості центру.

 MG 0774

Насамкінець кожен з працівників окреслив майбутні очікування від своєї роботи.

 MG 0753

4 жовтня відбулися зустрічі директора Координаційного центру з командою Кельменецького місцевого центру з надання БВПД та з командами Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області та Чернівецького місцевого центру з надання БВПД.

кельменці

Також директор Координаційного центру зустрівся із адвокатами, які надають БВПД у Чернівецькій області. Він повідомив про результати роботи 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та перші успіхи адвокатів, які забезпечували представництво інтересів осіб в цивільних та адміністративних справах. Під час зустрічі учасниками обговорено проблемні питання, які виникають при наданні безоплатної вторинної правової допомоги, механізми їх вирішення, а також перспективи розвитку та удосконалення системи безоплатної вторинної правової допомоги та активної участі у цьому адвокатів.

чернівці

чернівці2

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter