назад
22.11.18

На захисті прав дітей: основні принципи Конвенції про права дитини обговорили зі школярами

21.11.2018 zosh3     З нагоди річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини 21 листопада фахівчині Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали Малочернятинську ЗОШ І-ІІ ступенів, де з учнями 5-9 класів поговорили про основні права та обов’язки дітей, що закріплені міжнародним документом.

     У межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» працівниці Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Вовнянко та Марина Цісар спільно з працівниками служби у справах дітей Старокостянтинівської районної державної адміністрації відвідали Малочернятинську ЗОШ І-ІІ ступенів, що на Старокостянтинівщині. Для учнів 5-9 класів юристки організували лекцію на тему: «Конвенція про права дитини як складова національного законодавства України».21.11.2018 zosh1

     «Метою прийняття Конвенції було встановлення стандартів для захисту дітей від зневаги та образ, з якими вони стикаються щодня в усіх країнах», — пояснила учням Ірина Вовнянко.

     Відтак школярів ознайомили з основними принципами Конвенції про права дитини та іншими нормативно-правовими актами, що діють на території нашої держави для захисту прав дитини.21.11.2018 zosh2

     Принагідно юристка місцевого центру Марина Цісар розповіла дітям про інформаційну кампанію #СтопБулінг, зокрема про проблему булінгу в шкільному середовищі.

     «Якщо раптом ви станете жертвою чи свідком булінгу, не потрібно мовчати. Слід одразу повідомити дорослих, які є поруч, звернутися по допомогу до людей, яким довіряєте, або до відповідних органів – в поліцію, службу в справах дітей, до представника», — наголосила юристка.

     Наостанок школярі отримали буклети «Твої права – твій захист» та «Зупинимо булінг разом!».

 *   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.