назад

На Закарпатті до участі в конкурсі адвокатів долучилися 33 правозахисники, шестеро з яких – переселенці

У Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області відбувся завершальний етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги.
У межах заключного етапу Конкурсна комісія на чолі з директором Регіонального центру Василем Попадинцем провела індивідуальні співбесіді з адвокатами.
У рамках першого етапу конкурсу члени Конкурсної комісії розглядали надіслані Координаційним центром з надання правової допомоги скан-копії документів адвокатів, оцінювали їх за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності чи відсутності застосування до адвоката дисциплінарних стягнень, аналізували результат проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».
Під час індивідуальних співбесід з адвокатами оцінювались мотивація до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельність, емоційна врівноваженість та вміння адвоката представити приклади надання правової допомоги.
Цьогоріч у конкурсі на Закарпатті взяли участь 33 адвокати, шестеро з яких – з числа переселенців.
Підсумовуючи результати співбесіди, голова Конкурсної комісії Василь Попадинець зазначив, що практично всі учасники конкурсу продемонстрували достатній рівень знань та навичок, необхідних для надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також задекларували вмотивованість та бажання забезпечувати представництво інтересів громадян у судах, перед органами державної влади тощо.
Результати конкурсу будуть оприлюднені 2 грудня 2022 року на сайті системи безоплатної правової допомоги в розділі «Реєстр адвокатів».