назад
13.12.16

На запрошення Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД до Жовтих Вод завітав фестиваль Docudays UA

15356984 1180520962025001 2042625552 n1 грудня 2016 року вперше до м. Жовті Води завітав ХІІІ Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини DocudaysUA. Це стало можливим завдяки співпраці Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД з громадською організацією «Об’єднання відповідальних громадян” та культурно-громадським клубом «Шелтер+».

Таким чином організатори за допомогою кіномистецтва спробували привернути увагу жовтоводської громади до проблем «звичайної» людини,посприяти розвитку відкритого діалогу про права людини та утвердженню ставлення до людської гідності як до найвищої цінності.

На перегляд кінострічок до Центральної книгозбірні КЗК «Жовтоводська ЦБС» прийшло чимало громадян: пенсіонери, службовці, внутрішньо переміщені особи, школярі та студентство. Взяли участь у відкритті заходу і представники Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД: інтегратор Н. Кожем’яка та співробітники Жовтоводського бюро правової допомоги Т. Кучугура та Т. Черниш. Вони також  долучились до проведення молодіжного флешмобу «Червону стрічку носять небайдужі», який проводила молодіжна рада міста у рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Відкриття фестивалю розпочалося з показу документальних фільмів циклу «Енциклопедія Майдану», до якого увійшли десять короткометражних історій про громадянську активність в Україні. Герої цих фільмів – правозахисники, волонтери, військові медики, журналісти, блогери, прості люди, які завдяки своїй активній життєвій позиції змінюють Україну та будують в ній правову державу. 

Враження від фільмів були настільки сильними, що деякі відвідувачі не тільки залишались на наступні сеанси, а і висловили прохання демонструвати документальні фільми про права людини частіше. Тож у планах Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД на наступний рік – обов’язкове запрошення фестивалю DocudaysUA, а ще – організація на базі КЗК «Жовтоводська центральна бібліотечна система» стаціонарного кіноклубу медіа-просвіти з прав людини.

Нагадуємо, що Жовтоводське бюро правової допомоги працює за адресою; м. Жовті Води, бул. Свободи, 62. Телефони інших бюро та місцевих центрів можна дізнатись за телефоном Всеукраїнської гарячої лінії – 0-800-213-103.

{gallery}news/2016/12/01{/gallery}