назад

На засіданні Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області йшлося про функціонування інституту присяжних

mizhv narada pr21 травня 2018 року на базі правового клубу «PRAVOKATOR» відбулось робоче засідання Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області, який був створений за ініціативою Канадського проекту підтримки судової реформи в Україні.

В рамках зустрічі учасники обговорювали організаційно-правові та комунікаційні питання, пов’язані із функціонуванням інституту присяжних.

Члени комітету обговорили питання популяризації присяжних та їх професійної підготовки, а саме:

  • сучасні виклики функціонування інституту присяжних в Україні;
  • дослідження потреб присяжних з розвитку навичок hard skills та soft skills;
  • розробка системи тренінгів та дистанційного курсу для підготовки та підвищення кваліфікації присяжних;
  • організаційна спроможність роботи присяжних та апробація виробленої моделі.

Нагадаємо, що міжвідомчий комітет системи правосуддя Одеської області створено за підтримки українсько-канадського проекту “Проект підтримки судової реформи в Україні”. До складу комітету ввійшли представники ради адвокатів Одеської області, системи безопалтної правової допомоги, Теруправління Державної судової адміністрації України в Одеській області, Одеської обласної ради, прокуратури Одеської області, ГТУЮ в Одеській області та інші. Координатором комітету з організаційної роботи є директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Клішина. 

Комітет реалізовує практичний підхід у забезпеченні скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають в системі правосуддя, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя.