назад

На засіданні Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області обговорили питання прозорості судової влади, взаємодії зі ЗМІ та правопросвітництва

komitet MK 625 жовтня 2018 року у приміщенні Ради адвокатів Одеської області представники Міжвідомчого комітету правосуддя обговорили робочі питання, які стосувалися співпраці зі ЗМІ, збільшення довіри громадськості до судової системи та напрямки правопросвітницької діяльності.

Директорка Регіонального центру Світлана Клішина, яка є координатором Комітету з організаційної роботи, розповіла про досвід роботи Міжвідомчих комітетів Канади, куди вона їздила з робочим візитом цього місяця як представник української делегації системи правосуддя.

Як вона зазначила у своєї доповіді, робота канадських колег спрямована на вирішення соціальних проблемах суспільства. У реалізованих проектах велика увага приділяється роботі з дітьми, серед яких зі шкільного віку проводиться правопросвітницька діяльність. Крім цього, серед завдань Міжвідомчих комітетів Канади – забезпечення доступу до медіації, формування мережі партнерів, а також надання можливості для науковців робити фахові коментарі щодо судових рішень.

Сьогодні учасниками засідання Міжвідомчого комітету було прийнято рішення розробити єдиний навчальний курс для проведення спільних з представниками системи БПД, поліції, прокуратури, адвокатури, судів, просвітницьких заходів для молоді, а також створення інформаційних матеріалів з правової тематики для ілюстрації можливостей реалізувати права громадян.

komitet MK 2

komitet MK 1

komitet MK 7

 

komitet MK 3

komitet MK 5

komitet MK 6

Нагадаємо, що міжвідомчий комітет системи правосуддя Одеської області створено за підтримки українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, до складу якого увійшли представники ради адвокатів Одеської області, системи БПД, Теруправління Державної судової адміністрації України в Одеській області, Одеської обласної ради, прокуратури Одеської області, ГТУЮ в Одеській області та інші.

Комітет реалізовує практичний підхід у забезпеченні скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають в системі правосуддя, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя.