назад

На Житомирщині урочисто презентували «Open Space»

open space 227-й день липня у Новограді-Волинському позначився кількома святковими подіями: стартом щорічного міжнародного фестивалю «Лесині джерела» та урочистої презентації центру з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «Open Space». Новоград-Волинський – дев’яте місто в Україні, де відтепер на базі міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) працюватиме сучасний офіс з надання послуг європейського зразка.

Участь в офіційній церемонії його відкриття взяла заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, міський голова Новограда-Волинського Віктор Весельський, заступник голови облдержадміністрації Олексій Ясюнецький, начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда.

«Пріоритетним завданням Міністерства юстиції України є забезпечення наших громадян новою якістю сервісів, у тому числі й тих, які стосуються державної реєстрації актів цивільного стану, – сказала Олена Сукманова. – Дуже важливо, аби люди, не гаючи час на черги, пошук банківських відділень, могли швидко отримати ті 12 найбільш популярних послуг, які надаватимуться в центрі «Open Space». А це, зокрема, реєстрація народження дитини, подача документів для одруження, зміна імені, повторна видача документів та витяги з державного реєстру актів цивільного стану. Швидкість, за якою можна отримати ці послуги, як ми уже переконалися на прикладі роботи новостворених «Open Space» в інших регіонах, становить лічені хвилини».

open space 1 open space 3
open space 4