назад
21.02.18

На Золотоніщині фахівці системи БВПД розповіли школярам та їхнім батькам про права й обов’язки

palmiraДнями представники Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги разом із фахівцями районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також сектору превенції Золотоніського відділу поліції взяли участь у загальношкільних батьківських зборах, які відбулися у Пальмірській школі, що на Золотоніщині. Під час заходу батькам нагадали про їхні права та обов’язки щодо виховання, навчання, розвитку дитини та відповідальність за ухилення від виконання своїх обов’язків.

Зокрема, Анна Шульга, інспектор ювенальної превенції сектору Золотоніського ВП, розповіла про небезпеку шкідливих звичок в учнівському середовищі, про підліткову злочинність та відповідальність за скоєння  адміністративних та кримінальних правопорушень. А також, повідомила про насильство в сім’ї та заходи протидії домашньому насильству.

Тетяна Жалобна, юрист місцевого центру з надання БВПД ознайомила учасників заходу зі змінами до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», розповівши про розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Як вже відомо, віднедавна право на всі види безоплатної вторинної правової допомоги мають постраждалі від домашнього насильства або насильства за ознакою статті та діти.

В рамках просвітницького проекту Мін’юсту «Я маю право!», який покликаний підвищити рівень знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громад захищати свої права, Тетяна Жалобна повідомила присутнім про зміни до Сімейного кодексу України та Кодексу про адміністративні правопорушення в захисті прав дитини на утримання. А саме, щодо відповідальності батьків за невиконання ними обов’язків зі сплати аліментів та дії Єдиного реєстру боржників, який створено для запобігання відчуження боржниками майна.

palmira2

Під час зустрічі у Пальмірській школі фахівець із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Інна Озірська повідомила батькам про нову гру зі смертельними наслідками «Червона сова». Пані Озірська порадила за якими ознаками можна визначити, що дитину втягнули небезпечні ігри у мережі, а також як вберегти сина чи доньку він непоправного.

Присутнім роздали тематичні буклети та відповідні інформаційні плакати.