назад
17.08.15

Надання правової допомоги чорнобильцям Конотопським місцевим центром

150817 01Чорнобильська катастрофа торкнулася долі мільйонів людей. У багатьох регіонах, на величезних територіях виникли нові соціальні та економічні умови. 

Із  прийняттям 28 грудня 2014 року Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» були внесені зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Вони є досить істотними та набули чинності з 1 січня 2015 року, тому дуже багато питань соціального, юридичного, медичного характеру виникає у членів Конотопської міської в Сумській області організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

З метою взаємного інформування, організації спільних заходів правового характеру та поширення інформації серед інвалідів Чорнобильської катастрофи міста Конотоп про безоплатну вторинну правову допомогу 17 серпня 2015 року директором  Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Олександром Муха та головою Конотопської міської організації ВГОІ «Союз Чорнобиль Україна» Олександром Шумицьким було підписано Меморандум про співпрацю.

Олександр Муха зазначив: «Співпраця із подібними громадськими організаціями дасть змогу більш ефективно та якісно проводити інформування визначених законодавством  категорій осіб з питань надання вторинної правової допомоги».