назад

Надання правової допомоги за місцем мешкання громадян — результат співпраці працівників безоплатної правової допомоги та соціальних служб

vyesdnyi pryom kotovsk 1Розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, зокрема, проведення виїздів до громадян, які потребують безоплатної правової допомоги та не мають можливості самостійно прибути до центру, є одним з пріоритетів роботи Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Працівники Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги тісно співпрацюють з територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг) органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Під час проведення правопросвітніх семінарів для працівників соціальних служб фахівці Центру звертають їх увагу щодо розповсюдження ними інформації серед пенсіонерів та людей з інвалідністю про систему безоплатної правової допомоги та можливості отримання її в Котовському місцевому центрі з надання БВПД.

Результат проведення такої роботи – неодноразове звернення до Центру за правовою допомогою жителів міста Подільська та північних районів Одещини саме за порадою працівників соціальних служб.

Так, 24 липня 2017 року працівники Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали адресну правову допомогу 94-річному жителю міста Подільська, ветерану Другої світової війни, який через поважний вік та хворобу не в змозі самостійно дістатись до центру з надання БПД.

vyesdnyi pryom kotovsk 1

Щодо надання правової допомоги пенсіонеру декількома днями раніше звернулася до працівників Котовського місцевого центру з надання БВПД соціальний працівник Подільського міського центру соціальних служб “Родина”.

За місцем мешкання ветерана працівники Котовського місцевого центру з надання БВПД Сергій Кудрявцев та Вікторія Карабіненко з’ясували, що чоловік свого часу уклав договір довічного утримання зі своїм родичем, однак той, за словами пенсіонера, не виконує своїх зобов’язань. Працівники центру прийняли від чоловіка звернення стосовно здійснення представництва його інтересів у суді щодо розірвання договору довічного утримання. Наразі даною справою займається адвокат, який співпрацює з  системою безоплатної вторинної правової допомоги.

03 серпня 2017 року  працівники Кодимського бюро правової допомоги надали правові консультації та роз’яснення 68-річній жительці м. Кодима за місцем її проживання. 

З питанням щодо надання адресної правової допомоги пенсіонерці, яка через хворобу та похилий вік не може виходити за межі свого домоволодіння, по телефону звернулась до юристів Кодимського бюро правової допомоги соціальний працівник територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кодимської РДА Оксана Перепічко. 

Вже наступного дня начальник Кодимського бюро Андрій Спатерук та Оксана Перепічко відвідали пенсіонерку. Заявниці надана консультація з питання встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

vyesdnyi pryom kotovsk 2

————-

Котовський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: вул. Соборна (50 років Жовтня), 194-а, м. Подільськ, Одеська область, Україна, 66300

Електронна адреса: kotovsk.odesa@legalaid.od.ua

Скайп: legalaid_kotovsk 

facebook

Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-5

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 

0-800-213-103