назад
13.06.17

Надано адресну правову допомогу жительці Середино-Буда

ShM 2017 06 13 Adresna pravova dopomoga13 червня працівники Середино-Будського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання БВПД  Тетяна Харченко та Ольга Мішкова надали адресну правову допомогу жительці міста С-Буда, одинокій пенсіонерці, яка не має можливості самостійно відвідати бюро у зв’язку зі станом здоров’я.

 

Напередодні до Середино-Будського бюро правової допомоги по телефону звернулася жителька міста Середино-Буда з проханням надати їй правову допомогу за місцем проживання, оскільки за станом здоров’я вона не має можливості самостійно прибути до бюро.

В.о. начальника Середино-Будського бюро правової допомоги Тетяна Харченко та головний спеціаліст Ольга Мішкова здійснилb виїзд за місцем проживання громадянки та надали роз’яснення щодо порядку спадкування та посвідчення заповіту, змісту положень Цивільного кодексу України та Закону України «Про нотаріат», де визначено коло суб’єктів, які мають право посвідчувати заповіт.

«Відповідно до статті 1247 Цивільного кодексу України заповіт має бути укладений у письмовій формі і нотаріально посвідчений. Заповіт складається у двох примірниках. Один з них зберігається у нотаріальній конторі, другий видається заповідачеві. У заповіті обов’язково зазначається місце та час його укладення. Заповіт має бути підписаний самим спадкодавцем у присутності нотаріуса чи іншої особи, яка має право відповідно до Цивільного кодексу України посвідчувати цей документ. Якщо громадянин за станом здоров’я не має змоги з’явитися до нотаріальної контори, він має право запросити нотаріуса додому», – акцентувала увагу Тетяна Харченко.

Також спеціалісти  зазначили, що нотаріус, не має права до відкриття спадщини розголошувати відомості щодо факту складення заповіту, його змісту, скасування або зміни заповіту. 

Крім того, спеціалісти бюро роз’яснили громадянці порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги та презентували інформаційно-роз’яснювальний матеріал у вигляді пам’яток і буклетів про правові послуги.

Нагадуємо, що за правовою допомогою можна звертатися до Середино-Будського бюро правової допомоги за адресою: м.С-Буда, вул. Троїцька, 2, телефон:  (05451) 7-10-62.

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103.